Што ви е потребно?
- 1l млеко
- 1kg шеќер
- 200g какао во прав
- 50g растопено чоколадо
- 2dl рум
Начин на подготовка:
Најпрвин, во тенџере ќе го растопите чоколадото, па потоа во истото го додавате млекото заедно со какаото во прав.
Постепено додавајте го и шеќерот во прав, и мешајте се додека целата смеса не се соедини.
Откако ќе проврие неколку секунди, тенџерето се трга од оган и се остава на страна да олади.
Кога смесата ќе олади, можете да го додадете румот( никако не го додавајте румот ако смесата не е целосно оладена), а потоа заедно се остава во фрижидер, и најмалку еден саат да стои на ладно.
Во послужувањето можете да го декорирате по Ваш избор со цимет, рендано чоколадо или шлаг.
..ммммм, па нека Ви е назадравје!!
No comments:
Post a Comment